Veganska äppel- och kanelbullar med vit choklad

Veganska äppel- och kanelbullar med vit choklad

Annons

Du behöver

  • Bullar
  • 25 g jäst för söta degar
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 gram margarin (mjölkfritt)
  • 2,5 dl ikaffe (Oatly)
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 7,5-8 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten och 2 msk ljus sirap till pensling
  • Fyllning
  • 0,5 dl äppelmos
  • 50 g margarin (mjölkfritt)
  • 1 msk kanel
  • 2 msk farinsocker
  • Garnering
  • 100 gram vit choklad (vegansk)

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 225 °C.

  2. Smula jästen i en bunke.

  3. Smält margarinet (mjölkfritt) i en kastrull och häll på ikaffe (Oatly).

  4. Värm blandningen till 37 °C.

  5. Häll margarinblandningen över jästen och rör tills jästen har lösts upp.

  6. Tillsätt ljus sirap och mortlade kardemummakärnor, rör om.

  7. Blanda vetemjölet med bakpulver och rör ner i degen.

  8. Arbeta ihop till en smidig deg.

  9. Låt degen jäsa under bakduk i cirka 45 minuter.

Fyllning

  1. Låt margarinet (mjölkfritt) bli rumsvarmt.

  2. Blanda samman äppelmos, margarin (mjölkfritt), kanel och farinsocker till en jämn fyllning.

Montering och gräddning

  1. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.

  2. Kavla ut degen till en stor rektangel.

  3. Bred ut fyllningen jämnt över hela degen, ända ut i kanterna.

  4. Rulla ihop degen från långsidan och skär i cirka 15 bitar.

  5. Lägg bullarna tätt tillsammans i en ugnsform, cirka 20x30 cm.

  6. Låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.

  7. Blanda vatten och ljus sirap och pensla bullarna.

  8. Grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

  9. Smält den vita chokladen (vegansk) och ringla över de nygräddade bullarna.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons