Veganska äppel- och kanelbullar med vit choklad

Du behöver

  • Bullar
  • 25 g jäst för söta degar
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 gram margarin (mjölkfritt)
  • 2,5 dl ikaffe (Oatly)
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 7,5-8 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten och 2 msk ljus sirap till pensling
  • Fyllning
  • 0,5 dl äppelmos
  • 50 g margarin (mjölkfritt)
  • 1 msk kanel
  • 2 msk farinsocker
  • Garnering
  • 100 gram vit choklad (vegansk)

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Smula jästen i en bunke.

  3. Smält margarinet i en kastrull och häll på ikaffe.

  4. Häll margarinblandningen över jästen och blanda ut till jästen har lösts upp.

  5. Tillsätt sirap och kardemumma och rör om.

  6. Rör sist i vetemjölet som du blandat ut med bakpulvret.

  7. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.

  8. Medan degen jäser, gör fyllningen.

  9. Låt margarinet bli rumsvarmt.

  10. Blanda sedan samman samtliga ingredienser till en härlig fyllning.

  11. När degen jäst klart, ta upp och knåda degen.

  12. Kavla ut degen till en stor rektangel och bred på fyllningen. Se till att det kommer fyllning ut i alla kanter.

  13. Rulla ihop degen från långsidan och skär till ca 15 kanelbullar.

  14. Lägg alla bullar så att bullarna precis nuddar varandra i en ugnsform (ca 20x30 cm). Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter.

  15. Pensla bullarna med en blandning av vatten och sirap och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

  16. Smält den vita chokladen och ringla över dina nygräddade bullar.

Populära recept

Se alla