Päronkladdkaka med kardemumma

Du behöver

  • 150 g smält smör (laktosfritt)
  • 1 dl vispgrädde (laktosfri)
  • 10 urkärnade dadlar
  • 2 ägg
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl kokosmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1-2 mjuka päron (Conference)
  • 1 tsk malda kardemummakärnor
  • Laktosfri vispgrädde till servering

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smöra och bröa en springform (ca 15 cm i diameter) med smör och mandelmjöl.

  3. Smält smöret i en kastrull och häll på grädden.

  4. Mixa dadlar, ägg, mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en matberedare till en jämn massa.

  5. Rör ner smörblandningen.

  6. Häll smeten i formen.

  7. Skala och skiva päronet.

  8. Mortla/stöt kardemummakärnor och vänd päronskivorna i kardemumman.

  9. Tryck ner päronskivorna i kakan. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Tag ut kakan och låt svalna en stund. Ät kakan ljummen serverad med en klick nyvispad grädde.

Så roligt att man kan äta gott även utan vitt socker och gluten.

Populära recept

Se alla