Päronkladdkaka med kardemumma
Du behöver
- 150 g smält smör (laktosfritt)
- 1 dl vispgrädde (laktosfri)
- 10 urkärnade dadlar
- 2 ägg
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1,5 dl kokosmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1-2 mjuka päron (Conference)
- 1 tsk malda kardemummakärnor
- Laktosfri vispgrädde till servering
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Smöra och bröa en springform (ca 15 cm i diameter) med smör och mandelmjöl.
-
Smält smöret i en kastrull och häll på grädden.
-
Mixa dadlar, ägg, mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en matberedare till en jämn massa.
-
Rör ner smörblandningen.
-
Häll smeten i formen.
-
Skala och skiva päronet.
-
Mortla/stöt kardemummakärnor och vänd päronskivorna i kardemumman.
-
Tryck ner päronskivorna i kakan. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Tag ut kakan och låt svalna en stund. Ät kakan ljummen serverad med en klick nyvispad grädde.
Så roligt att man kan äta gott även utan vitt socker och gluten.