Bästa morotskakan
Du behöver
- Kaka
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 2 dl glutenfritt mjöl (Semper fin mjölmix)
- 2 tsk fiberhusk
- 2 dl mandelmjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 1,5 tsk malen kanel
- 1,5 tsk malen kardemumma
- 2 + 1/4 dl rapsolja
- 4 dl rivna morötter
- Glasyr
- 75 g rumstempererat smör (laktosfritt)
- 175 g Philadelphiaost (laktosfri)
- 2 dl florsocker
- 1 lime (skal + saft)
- Topping
- Ätbart guld
- Grovt hackade pistagenötter (valfritt)
Hur gör man?
Kaka
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Lägg ett smörpapper i en rektangulär form (ca 20x25 cm).
-
Vispa ägg och socker pösigt.
-
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
-
Tillsätt oljan och de rivna morötterna i smeten.
-
Tillsätt sist de torra ingredienserna.
-
Häll smeten i formen.
-
Grädda i mitten av ugnen i ca 50-55 minuter (känn med en sticka så att kakan är klar före du tar ut den).
Tag ut kakan och låt svalna helt.
Glasyr
-
Blanda samtliga ingredienser i en skål tills det blir en jämn och krämig glasyr (jag brukar köra med en elvisp).
-
Låt stå i kylskåp för att stelna medan kakan svalnar helt.
Montering
-
Skär av kanterna på kakan och dela sedan resterande kaka i ca 12 lika stora bitar.
-
Lyft försiktigt upp bitarna på ett fat. Spritsa ut glasyren på kakbitarna.
-
Toppa valfritt med hackade pistagenötter och ätbart guld.
Sen är det bara att njuta. Detta är så gott!