Bästa morotskakan

Du behöver

  • Kaka
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl glutenfritt mjöl (Semper fin mjölmix)
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk malen kanel
  • 1,5 tsk malen kardemumma
  • 2 + 1/4 dl rapsolja
  • 4 dl rivna morötter
  • Glasyr
  • 75 g rumstempererat smör (laktosfritt)
  • 175 g Philadelphiaost (laktosfri)
  • 2 dl florsocker
  • 1 lime (skal + saft)
  • Topping
  • Ätbart guld
  • Grovt hackade pistagenötter (valfritt)

Hur gör man?

Kaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Lägg ett smörpapper i en rektangulär form (ca 20x25 cm).

  3. Vispa ägg och socker pösigt.

  4. Blanda de torra ingredienserna i en skål.

  5. Tillsätt oljan och de rivna morötterna i smeten.

  6. Tillsätt sist de torra ingredienserna.

  7. Häll smeten i formen.

  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 50-55 minuter (känn med en sticka så att kakan är klar före du tar ut den).

Tag ut kakan och låt svalna helt.

Glasyr

  1. Blanda samtliga ingredienser i en skål tills det blir en jämn och krämig glasyr (jag brukar köra med en elvisp).

  2. Låt stå i kylskåp för att stelna medan kakan svalnar helt.

Montering

  1. Skär av kanterna på kakan och dela sedan resterande kaka i ca 12 lika stora bitar.

  2. Lyft försiktigt upp bitarna på ett fat. Spritsa ut glasyren på kakbitarna.

  3. Toppa valfritt med hackade pistagenötter och ätbart guld.

Sen är det bara att njuta. Detta är så gott!

Populära recept

Se alla