Kantarellpasta
Du behöver
- Glutenfria tagliatelle för 4 pers
- ca 200g kantareller
- 1 msk mjölkfritt smör
- 2 scharlottenlökar
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 dl vitt vin (gärna torrt)
- 3 dl laktosfri eller mjölkfri grädde
- 1,5 dl parmesanost (eller efter egen smak)
- flingsalt
- grovmalen svartpeppar
Hur gör man?
-
Rensa kantarellerna och fräs dem i lite smör till vätskan har gått ur.
-
Hacka löken och pressa vitlöken. Låt dem få fräsa med kantarellerna en stund.
-
Koka pastan.
-
Häll på vinet på kantarellerna och låt de koka upp. Tillsätt sedan grädde, salt och peppar och låt koka upp igen.
-
Rör i 1 dl av parmesanosten och spara 0,5 dl till garnering. (västerbottensost funkar också bra till garnering).
-
Blanda ner i den nykokta pastan och rör om ordentligt. Garnera varje tallrik med riven parmesan, flingsalt och nymalen svartpeppar. Ringla gärna lite tryffelolja över.