Glassbomb på vanilj och hallon
Du behöver
- 1 liter vaniljglass (valfri sort beroende på diet/allergi)
- 50 g vit choklad (valfri sort beroende på diet/allergi)
- Skal av en lime
- 3 msk grädde (valfri sort beroende på diet/allergi)
- 0,5 liter hallonsorbet (valfri sort beroende på diet/allergi)
- 1 dl färska hallon (frysta bör upphettas först)
- Maränger (kolla ägg), vit choklad (kolla laktos/mjölk), hallon och guldglitter till dekor.
Hur gör man?
-
Hitta en lagom stor skål som rymmer 1,5 liter och en mindre skål som får plats i den större skålen med lite luft mellan kanterna (ca 2-3 cm luft).
-
Klä den stora skålen med plastfolie, lämna ca 10 cm plast utanför skålen åt alla håll.
-
Tag ut vaniljglassen och låt smälta något.
-
Smält den vita chokladen på svag värme och häll i grädden och rivet skal av en lime.
-
Rör till en jämn sås.
-
Blanda vaniljglassen med såsen och tryck ut i den plastklädda skålen.
-
Tryck i den mindre skålen så att glassen kommer upp på kanterna i den större skålen och ställ i frysen en liten stund (ca 15 min) tills du kan få ut den lilla skålen och vaniljglassen stannar kvar på kanterna av den stora skålen.
-
Blanda sorbet med hallon och fyll hållet i vaniljglassen (utan den lilla skålen i mitten) med sorbet.
-
Täck väl med plast och låt stå i frysen minst två timmar före servering. (Jag brukar göra den dagen innan).
-
Vid servering tar du ut glassbomben och vänder ut på ditt uppläggningsfat och drar försiktigt av plasten.
-
Dekorera med valfria tillbehör. Jag brukar ta riven vit choklad, hallon, maränger och guldglitter.