Semmelkladdkaka utan gluten och mjölk

Du behöver

  • Kaka
  • • 100 g margarin (mjölkfritt)
  • • 1 dl strösocker
  • • 2 ägg
  • • 4 dl mandelmjöl
  • • 1 tsk malda kardemummakärnor
  • Mandelmassa
  • • 3/4 dl oskalad sötmandel
  • • 0,5 dl mandelmjöl
  • • 0,5 dl växtbaserad grädde
  • • 0,5 dl strösocker
  • Till servering
  • • Växtbaserad grädde
  • • Mandelspån
  • • Malda kardemummakärnor

Hur gör man?

  1. Häll alla ingredienser till mandelmassan i en mixer och kör tills det är en jämn smet men som fortfarande har lite bitar i sig.

  2. Sätt ugnen på 175 grader.

  3. Smöra och bröa en springform (ca 20 cm i diameter) med margarin och mandelmjöl.

  4. Smält margarinet och häll i sockret och malda kardemummakärnorna.

  5. Rör om till en jämn smet.

  6. Tillsätt slutligen äggen och mandelmjölet och blanda till en jämn smet.

  7. Häll smeten i formen och klicka ut mandelmassan över kakan.

  8. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter (känn med en sticka så att kakan är lagom kladdig för din smak).

Tag ut och låt svalna.

Servera med nyvispad grädde (valfri sort), lite mandelspån och extra kardemumma på toppen.

Populära recept

Se alla