Glutenfri semmelkladdkaka

Du behöver

  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 2 ägg
  • 1,5 dl råsocker
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g mandelmassa (kontrollera innehåll)
  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 1/2 dl rismjöl

Topping

Hur gör man?

  1. Smält margarinet och låt svalna. Rör ihop ägg och strösocker.

  2. Mortla kardemummakärnorna och blanda ner i smeten tillsammans med vaniljpulver och salt.

  3. Riv mandelmassan grovt och rör ner i smeten. Tillsätt mandelmjöl och rismjöl och rör sist ner det smälta smöret. Blanda till en jämn smet.

  4. Häll smeten i en smord form ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna.

  5. Vispa grädde/kokosgrädde och spritsa eller klicka ut den på kakan.

Populära recept

Se alla