Glutenfri semmelkladdkaka
Du behöver
- 150 g mjölkfritt margarin
- 2 ägg
- 1,5 dl råsocker
- 2 tsk malen kardemumma
- 2 tsk vaniljpulver
- 1/2 tsk salt
- 150 g mandelmassa (kontrollera innehåll)
- 1/2 dl mandelmjöl
- 1 1/2 dl rismjöl
Topping
- 3 dl laktosfri vispgrädde/kokosgrädde https://www.allergimat.com/produkt.asp?id=314&namn=Kara-Kokosgr%C3%A4dde-Vispbar
Hur gör man?
-
Smält margarinet och låt svalna. Rör ihop ägg och strösocker.
-
Mortla kardemummakärnorna och blanda ner i smeten tillsammans med vaniljpulver och salt.
-
Riv mandelmassan grovt och rör ner i smeten. Tillsätt mandelmjöl och rismjöl och rör sist ner det smälta smöret. Blanda till en jämn smet.
-
Häll smeten i en smord form ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna.
-
Vispa grädde/kokosgrädde och spritsa eller klicka ut den på kakan.