Chokladig brownie
Du behöver
- 20 dadlar, urkärnade och skalade
- 1 paket svarta bönor (230g)
- 0,5 dl mandelmjöl
- 1 dl kikärtsspad
- 3 msk kokosolja
- 160 g mörk choklad 70% (vegansk)
- 2-3 msk kakao
- 1 nypa salt
- 1/2 pressad lime .
Topping
- Smält choklad
- Kakao nibs
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Smält chokladen i vattenbad och skölj av bönorna. Vispa kikärtsspadet fluffigt.
-
Mixa ihop alla ingredienser och ca 90g av den mörka chokladen. Rör i vispade kikärtsspadet och bred ut browniesmeten i en form med bakplåtspapper.
-
Grädda i ugnen ca 20-30 min (beroende på formens storlek). Låt svalna.
Smält resten av chokladen och ringla över och strö på kakao nibs.
Ställ brownien i kylen i ett par timmar och skär sedan upp i bitar. Njut ☕️