Chokladig brownie

Du behöver

  • 20 dadlar, urkärnade och skalade
  • 1 paket svarta bönor (230g)
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kikärtsspad
  • 3 msk kokosolja
  • 160 g mörk choklad 70% (vegansk)
  • 2-3 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 1/2 pressad lime .

Topping

  • Smält choklad
  • Kakao nibs

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält chokladen i vattenbad och skölj av bönorna. Vispa kikärtsspadet fluffigt.

  3. Mixa ihop alla ingredienser och ca 90g av den mörka chokladen. Rör i vispade kikärtsspadet och bred ut browniesmeten i en form med bakplåtspapper.

  4. Grädda i ugnen ca 20-30 min (beroende på formens storlek). Låt svalna.

Smält resten av chokladen och ringla över och strö på kakao nibs.

Ställ brownien i kylen i ett par timmar och skär sedan upp i bitar. Njut ☕️

Populära recept

Se alla