Lyxig Chokladkaka med bär

Du behöver

  • 225 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 3 st ägg
  • 2 1/2 dl Semper glutenfria
  • 1 dl kakao
  • 150 g eller mer av hallon, björnbär, jordgubbar, blåbär. Mixa som du önskar och tycker om.
  • Vispad grädde till servering
  • Smör och glutenfritt ströbröd till formen

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smörj och ströbröda en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Smält smöret och hacka i chokladen som rörs ner i smöret. Rör tills den smält helt
  4. Blanda socker, farinsocker, sirap och ägg i en bunke för att sen sikta ner mjöl och kakao. Häll på chokladblandningen och rör till en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen och tryck ner hallon eller björnbär i smeten efter eget tycke och smak. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 min och låt den svalna. Baka den gärna ett dygn innan den ska serveras.
  6. Vispa grädden eller använda sprutgrädde. Servera med massor av bär på kakan med grädde på sidan eller på kakan.
  7. Njut!!

Populära recept

Se alla