Lyxig Chokladkaka med bär
Du behöver
- 225 g smör
- 100 g mörk choklad
- 1 1/2 dl socker
- 1 dl farinsocker
- 1 dl ljus sirap
- 3 st ägg
- 2 1/2 dl Semper glutenfria
- 1 dl kakao
- 150 g eller mer av hallon, björnbär, jordgubbar, blåbär. Mixa som du önskar och tycker om.
- Vispad grädde till servering
- Smör och glutenfritt ströbröd till formen
Hur gör man?
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smörj och ströbröda en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Smält smöret och hacka i chokladen som rörs ner i smöret. Rör tills den smält helt
- Blanda socker, farinsocker, sirap och ägg i en bunke för att sen sikta ner mjöl och kakao. Häll på chokladblandningen och rör till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och tryck ner hallon eller björnbär i smeten efter eget tycke och smak. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 min och låt den svalna. Baka den gärna ett dygn innan den ska serveras.
- Vispa grädden eller använda sprutgrädde. Servera med massor av bär på kakan med grädde på sidan eller på kakan.
- Njut!!