Nyttiga kanelbullar
Annons
Du behöver
- Degvätska
- 2 3/4 dl vegetabilisk mjölk (utifrån vad du tål)
- 2 msk Psylliumfröskal (husk)
- 4 msk olja/kokosolja
- 2 msk Fibersirap
- 1/2 dl riven zucchini
- Torra ingredienserna
- 2,5 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosmjöl
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1/2 tsk kardemumma
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- Fyllning
- ca 1/2 msk sötströ eller 3 msk äppelmos
- kanel
- Pensling
- 1 msk smält kokosolja
- 1 tsk Fibersirap
Hur gör man?
- Blanda vegetabilisk mjölk, psylliumfröskal (husk), olja eller kokosolja, fibersirap och riven zucchini i en kastrull.
- Värm blandningen tills den är fingervarm och vispa under tiden. Låt blandningen tjockna och ställ åt sidan.
- Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, vaniljpulver, kardemumma, salt och bakpulver i en stor skål.
- Tillsätt den tjocknade degvätskan till de torra ingredienserna.
- Rör ihop med en slev och knåda sedan degen med händerna tills den blir smidig.
- Låt degen vila under bakduk i 1 timme.
- Knåda degen lätt på ett mjölat bakbord och kavla ut till en rektangulär platta.
- Strö över sötströ eller bred ut äppelmos och avsluta med att strö över kanel.
- Rulla ihop degen från långsidan och skär i cirka 1 cm tjocka skivor.
- Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla bullarna med smält kokosolja blandad med fibersirap.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills bullarna fått färg i kanterna.
Annons