Nyttiga kanelbullar

Nyttiga kanelbullar

Annons

Du behöver

  • Degvätska
  • 2 3/4 dl vegetabilisk mjölk (utifrån vad du tål)
  • 2 msk Psylliumfröskal (husk)
  • 4 msk olja/kokosolja
  • 2 msk Fibersirap
  • 1/2 dl riven zucchini
  • Torra ingredienserna
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • ca 1/2 msk sötströ eller 3 msk äppelmos
  • kanel
  • Pensling
  • 1 msk smält kokosolja
  • 1 tsk Fibersirap

Hur gör man?

  1. Blanda vegetabilisk mjölk, psylliumfröskal (husk), olja eller kokosolja, fibersirap och riven zucchini i en kastrull.
  2. Värm blandningen tills den är fingervarm och vispa under tiden. Låt blandningen tjockna och ställ åt sidan.
  3. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, vaniljpulver, kardemumma, salt och bakpulver i en stor skål.
  4. Tillsätt den tjocknade degvätskan till de torra ingredienserna.
  5. Rör ihop med en slev och knåda sedan degen med händerna tills den blir smidig.
  6. Låt degen vila under bakduk i 1 timme.
  7. Knåda degen lätt på ett mjölat bakbord och kavla ut till en rektangulär platta.
  8. Strö över sötströ eller bred ut äppelmos och avsluta med att strö över kanel.
  9. Rulla ihop degen från långsidan och skär i cirka 1 cm tjocka skivor.
  10. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
  11. Pensla bullarna med smält kokosolja blandad med fibersirap.
  12. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills bullarna fått färg i kanterna.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons