Nyttiga kanelbullar
Du behöver
- Degvätska
- 2 3/4 dl vegetabilisk mjölk (utifrån vad du tål)
- 2 msk Psylliumfröskal (husk)
- 4 msk olja/kokosolja
- 2 msk Fibersirap
- 1/2 dl riven zucchini
- Torra ingredienserna
- 2,5 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosmjöl
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1/2 tsk kardemumma
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- Fyllning
- ca 1/2 msk sötströ eller 3 msk äppelmos
- kanel
- Pensling
- 1 msk smält kokosolja
- 1 tsk Fibersirap
Hur gör man?
-
Blanda alla ingredienserna till degvätskan i en kastrull och vispa tills det är fingervarmt, den kommer att tjockna av psylliumfröskalet, zucchinin och fibersirapen. Ställ åt sidan.
-
Blanda mandelmjölk, kokosmjöl, kryddorna och bakpulvret, tillsätt degvätskan som nu har tjocknat ännu mer.
-
Blanda ihop de båda med slev och knåda sedan med händerna till en någorlunda smidig deg.
-
Låt degen vila i 1 timme under bakduk.
-
Knåda degen på mjölat bakbord och kavla sedan ut till en rektangulär platta.
-
Strö över sötströ eller bred på äppelmos, avsluta med kanel.
-
Rulla ihop rektangeln och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt, pensla med kokosolja blandad med fibersirap.
-
Sätt in i mitten av ugnen ca 10 min eller tills de fått färg i kanterna.
Fibersirapen ger mjuk textur till degen och sötma. Fibersirap har sitt ursprung i fibersorten IMO.