Kyckling med vitlöksmarinerade risnudlar

Du behöver

  • 3 kycklingfiléer(strimmlade)
  • 1/2 burk bambuskott
  • 1 liten burk majs
  • 1/2 skalad urkärnad gurka
  • ca: 100 gr strimmlad rökt skinka
  • salt/peppar
  • 3 dl vatten
  • 1-2 tsk såskulör(Druvan Maria Hägglund)
  • 200 gr risnudlar
  • 1 dl olja
  • 1-2 pressad vitlöksklyfta+örtkryddor som man tål.

Hur gör man?

Stek kycklingbitarna i olja/mjölkfritt marg.

Salta och peppra

Lägg över i wokpanna och tillsätt majsen och bambuskotten.

Medan kycklingen puttrar kokas risnudlarna enl. förpackningen.

Skär gurkan i 4 delar på längden och hacka i ca: 1 cm bitar stek dessa för sig i ganska het panna tills de fått lite färg men är krispiga ändå.

Blanda olja - lite salt och den pressade vitlöken, häll detta över de avrunna risnudlarna, för att få ett lite krispigare ris kan man fräsa denna blandningen i wokpannan .

Lägg upp riset och lägg på kycklingröran, garnera med gurkan .

Jättegott

Populära recept

Se alla