Kyckling med vitlöksmarinerade risnudlar
Du behöver
- 3 kycklingfiléer(strimmlade)
- 1/2 burk bambuskott
- 1 liten burk majs
- 1/2 skalad urkärnad gurka
- ca: 100 gr strimmlad rökt skinka
- salt/peppar
- 3 dl vatten
- 1-2 tsk såskulör(Druvan Maria Hägglund)
- 200 gr risnudlar
- 1 dl olja
- 1-2 pressad vitlöksklyfta+örtkryddor som man tål.
Hur gör man?
Stek kycklingbitarna i olja/mjölkfritt marg.
Salta och peppra
Lägg över i wokpanna och tillsätt majsen och bambuskotten.
Medan kycklingen puttrar kokas risnudlarna enl. förpackningen.
Skär gurkan i 4 delar på längden och hacka i ca: 1 cm bitar stek dessa för sig i ganska het panna tills de fått lite färg men är krispiga ändå.
Blanda olja - lite salt och den pressade vitlöken, häll detta över de avrunna risnudlarna, för att få ett lite krispigare ris kan man fräsa denna blandningen i wokpannan .
Lägg upp riset och lägg på kycklingröran, garnera med gurkan .
Jättegott