Blåbärspaj

Du behöver

Fyllning

  • 350 g frysta blåbär (jag brukar blanda svenska blåbär och stora amerikanska blåbär)
  • 1 msk potatismjöl
  • 0,5 msk strösocker

Pajsmul

  • 75 g rumsvarmt smör (laktosfritt)
  • 1,5 dl havregryn (glutenfria)
  • 1,5 dl glutenfritt mjöl (Semper finmix)
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • Rivet skal av 1 citron
  • 50 g hackad vit choklad (Green star med crisp eller vegansk)

Till servering

  • Vaniljglass
  • Färska blåbär

Hur gör man?

  1. Tina bären halvt och häll av eventuell vätska.

  2. Sätt ugnen på 200 grader.

  3. Fyll sex portionsformar till hälften med bär.

  4. Blanda socker och potatismjöl och pudra över blåbären.

  5. Nyp ihop samtliga ingredienser till själva smuldegen inklusive den hackade chokladen.

  6. Täck blåbären med pajsmul.

  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Toppen ska vara gyllene när du tar ut pajerna.

Servera med vaniljglass och färska blåbär.

Populära recept

Se alla