Blåbärspaj
Du behöver
Fyllning
- 350 g frysta blåbär (jag brukar blanda svenska blåbär och stora amerikanska blåbär)
- 1 msk potatismjöl
- 0,5 msk strösocker
Pajsmul
- 75 g rumsvarmt smör (laktosfritt)
- 1,5 dl havregryn (glutenfria)
- 1,5 dl glutenfritt mjöl (Semper finmix)
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- Rivet skal av 1 citron
- 50 g hackad vit choklad (Green star med crisp eller vegansk)
Till servering
- Vaniljglass
- Färska blåbär
Hur gör man?
-
Tina bären halvt och häll av eventuell vätska.
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Fyll sex portionsformar till hälften med bär.
-
Blanda socker och potatismjöl och pudra över blåbären.
-
Nyp ihop samtliga ingredienser till själva smuldegen inklusive den hackade chokladen.
-
Täck blåbären med pajsmul.
-
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Toppen ska vara gyllene när du tar ut pajerna.
Servera med vaniljglass och färska blåbär.