Ananaspaj

Du behöver

  • Pajdeg
  • 200 g rumsvarmt smör (laktosfritt)
  • 5 dl glutenfri mjölmix (Semper fin mjölmix)
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 burkar (850 g) avrunnen krossad ananas
  • 4 dl creme fraiche (laktosfri lätt)
  • 1 dl strösocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • Till servering
  • Vispgrädde (laktosfri)

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda samman samtliga ingredienser till pajdegen och tryck ut i en stor pajform (se till att det kommer upp en bit på kanterna).

  3. Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen och fyll pajskalet.

  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

  5. Tag ut och låt svalna helt.

  6. Servera med en klick grädde på toppen.

Går super att göra dagen före också! Förvara i så fall i kylskåp till dagen efter.

Populära recept

Se alla