Ananaspaj
Du behöver
- Pajdeg
- 200 g rumsvarmt smör (laktosfritt)
- 5 dl glutenfri mjölmix (Semper fin mjölmix)
- 1 dl florsocker
- 2 tsk bakpulver
- Fyllning
- 2 burkar (850 g) avrunnen krossad ananas
- 4 dl creme fraiche (laktosfri lätt)
- 1 dl strösocker
- 4 tsk vaniljsocker
- Till servering
- Vispgrädde (laktosfri)
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Blanda samman samtliga ingredienser till pajdegen och tryck ut i en stor pajform (se till att det kommer upp en bit på kanterna).
-
Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen och fyll pajskalet.
-
Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
-
Tag ut och låt svalna helt.
-
Servera med en klick grädde på toppen.
Går super att göra dagen före också! Förvara i så fall i kylskåp till dagen efter.