Biskvier
Du behöver
Botten
- 2 dl mandelmjöl
- 0,5 dl fibersirap
- 1 msk nicks use like sugar
- 1 nypa salt
Fyllning och topping
- 200 g cashewnötter
- 1 dl vatten
- 4 msk neutral kokosolja, smält
- Steviadroppar med vaniljsmak, eller valfri sötning
- 1 nypa salt
- Choklad, vegansk & sockerfri
Hur gör man?
Botten
- Mixa ingredienserna till bottnarna. Rulla till bollar, platta till och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda på 175 grader i ca 8-10 minuter. Låt svalna.
Fyllning & topping
- Lägg cashewnötterna i en gryta med kokande vatten, stäng av värmen, sätt på ett lock och låt stå 15 minuter.
- Häll av vattnet och mixa slätt med resterande ingredienser till fyllningen.
- Bred fyllningen på de svala bottnarna. Är den för lös så kyl den en stund.
- Ställ kakorna kallt (ev. i frysen) och doppa sedan i smält choklad. Låt stelna.