Biskvier

Du behöver

Botten

  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl fibersirap
  • 1 msk nicks use like sugar
  • 1 nypa salt

Fyllning och topping

  • 200 g cashewnötter
  • 1 dl vatten
  • 4 msk neutral kokosolja, smält
  • Steviadroppar med vaniljsmak, eller valfri sötning
  • 1 nypa salt
  • Choklad, vegansk & sockerfri

Hur gör man?

Botten

  1. Mixa ingredienserna till bottnarna. Rulla till bollar, platta till och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Grädda på 175 grader i ca 8-10 minuter. Låt svalna.

Fyllning & topping

  1. Lägg cashewnötterna i en gryta med kokande vatten, stäng av värmen, sätt på ett lock och låt stå 15 minuter.
  2. Häll av vattnet och mixa slätt med resterande ingredienser till fyllningen.
  3. Bred fyllningen på de svala bottnarna. Är den för lös så kyl den en stund.
  4. Ställ kakorna kallt (ev. i frysen) och doppa sedan i smält choklad. Låt stelna.

Populära recept

Se alla