Cheesecake på tallrik
Du behöver
- Ostkräm
- • 175 g Philadelphia (laktosfri)
- • 0,5 dl vispgrädde (laktosfri)
- • 0,75 dl florsocker
- • 1 msk vaniljsocker
- • Skal av 1 lime
- Botten
- • 1 paket (150 g) Semper havredigestive
- • 50 g laktosfritt smör (rumsvarmt)
- Till servering
- • Färska jordgubbar eller andra bär
- • Eventuellt någon maräng (läs på förpackningen då många innehåller laktos)
- • Eventuellt Pink pitayapulver (köps i hälsokostbutiker)
Hur gör man?
Ostkräm
-
Vispa samman alla ingredienser till ett fast fluff (kan ta ett tag).
-
Förvara gärna i kylskåp några timmar för att tjockna, över natten går utmärkt.
Botten 3. Mixa digestive till kaksmul.
-
Smält smöret i en kastrull och blanda med kaksmulet.
-
Botten kan serveras direkt men går också bra att göra dagen före.
Vid servering 6. Häll ut lite kaksmul/botten på tallrikarna du tänkte servera på.
-
Spritsa sedan ut ostkrämen på botten.
-
Dekorera med färska bär, ev. maränger och pink pitayapulver.
-
Går självklart att servera i glas också (då slipper man spritsa).