Pizzafisken med potatis

Pizzafisken med potatis

Annons

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • 900 g potatis
  • 2 1/2 dl laktosfri grädde
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 msk oregano
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 300 g gröna ärtor

Annons

Hur gör man?

  1. Tina torsken.

  2. Sätt ugnen på 200°C.

  3. Koka potatisen.

  4. Lägg torsken jämnt fördelad i en ugnssäker form.

  5. Blanda grädde, tomatpuré, oregano, salt och peppar i en skål. Rör runt och häll såsen över fisken.

  6. Sätt in formen mitt i ugnen i ca 30 minuter.

  7. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen.

Annons

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 450 kcal
  • Kolhydrater: 45g
  • Fett: 15g
  • Protein: 35g

Allergiinformation

  • Tänk på laktosfri grädde

Serveringsförslag

Servera torsken med potatis och ärter.

Tips

Om du tål ost så går det fint att gratinera med riven ost.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons