Pizzafisken med potatis

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • 900 g potatis
  • 2 1/2 dl laktosfri grädde
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 msk oregano
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 300 g gröna ärtor

Hur gör man?

  1. Tina torsken.

  2. Sätt ugnen på 200°C.

  3. Koka potatisen.

  4. Lägg torsken jämnt fördelad i en ugnssäker form.

  5. Blanda grädde, tomatpuré, oregano, salt och peppar i en skål. Rör runt och häll såsen över fisken.

  6. Sätt in formen mitt i ugnen i ca 30 minuter.

  7. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 450 kcal
  • Kolhydrater: 45g
  • Fett: 15g
  • Protein: 35g

Allergiinformation

  • Tänk på laktosfri grädde

Serveringsförslag

Servera torsken med potatis och ärter.

Tips

Om du tål ost så går det fint att gratinera med riven ost.

Populära recept

Se alla