Pizzafisken med potatis
Du behöver
- 600 g torskfilé
- 900 g potatis
- 2 1/2 dl laktosfri grädde
- 1/2 dl tomatpuré
- 1 msk oregano
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 300 g gröna ärtor
Hur gör man?
-
Tina torsken.
-
Sätt ugnen på 200°C.
-
Koka potatisen.
-
Lägg torsken jämnt fördelad i en ugnssäker form.
-
Blanda grädde, tomatpuré, oregano, salt och peppar i en skål. Rör runt och häll såsen över fisken.
-
Sätt in formen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
-
Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 450 kcal
- Kolhydrater: 45g
- Fett: 15g
- Protein: 35g
Allergiinformation
- Tänk på laktosfri grädde
Serveringsförslag
Servera torsken med potatis och ärter.
Tips
Om du tål ost så går det fint att gratinera med riven ost.