Chicken burger

Chicken burger

Annons

Du behöver

  • 4 glutenfria hamburgerbröd + lite brödsmulor
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 salladslök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 msk dragon
  • ½ tsk salt och peppar
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 ägg

Annons

Hur gör man?

  1. Ta fram en stor skål och mixa ihop kycklingfärsen, glutenfria brödsmulor, lövtunt skivad lök, malen vitlök, örter och kryddor.

  2. Häll i citronjuicen och ägget, och blanda väl.

  3. Forma färsblandningen till fyra tjocka burgare. Du kan använda en burgarpress, eller så kan du forma dem för hand genom att trycka ihop färsblandningen till bollar och sedan

platta till dem.

  1. Tillaga burgarna i en stekpanna eller på en grill. Låt dem tillagas i 10-12 minuter på varje sida.

  2. Se till att burgarna är välstekta innan servering.

  3. Servera den tillsammans med krispig sallad och rissla över sweet chili sås.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons