Kasslergratäng
Du behöver
- 375 g benfri kassler
- ¾ kg potatis
- ½ morot
- 1 gul lök
- 1½ vitlöksklyfta
- ½ röd paprika
- ½ msk laktosfritt smör eller rapsolja
- 2½ dl laktosfri grädde
- ½ tsk salt
- ½ krm svartpeppar
- 1½ dl laktosfri riven ost Cheddar
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 200°.
-
Strimla kasslern. Skala potatis, morot, lök och vitlök. Skiva potatis och morot. Strimla löken och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
-
Fräs lök, vitlök och paprika i laktosfritt smör i en stekpanna.
-
Blanda alla ingredienser och lägg i en ugnssäker form, ca 20x30 cm.
-
Häll över den laktosfria grädden.
-
Tillaga i nedre delen av ugnen ca 30 min.
-
Strö över laktosfri ost och gratinera ytterligare ca 30 min.
-
Servera gärna med sallad.