Kasslergratäng

Kasslergratäng

Du behöver

  • 375 g benfri kassler
  • ¾ kg potatis
  • ½ morot
  • 1 gul lök
  • 1½ vitlöksklyfta
  • ½ röd paprika
  • ½ msk laktosfritt smör eller rapsolja
  • 2½ dl laktosfri grädde
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 1½ dl laktosfri riven ost Cheddar

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Strimla kasslern. Skala potatis, morot, lök och vitlök. Skiva potatis och morot. Strimla löken och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.

  3. Fräs lök, vitlök och paprika i laktosfritt smör i en stekpanna.

  4. Blanda alla ingredienser och lägg i en ugnssäker form, ca 20x30 cm.

  5. Häll över den laktosfria grädden.

  6. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 30 min.

  7. Strö över laktosfri ost och gratinera ytterligare ca 30 min.

  8. Servera gärna med sallad.

Populära recept

Se alla