
Köttfarslimpa
Annons
Du behöver
- 500 g Köttfärs nöt- eller blandfärs
- 4 msk Glutenfritt Ströbröd
- 1½ dl Laktosfri mjölk
- 1 Gul lök
- 1 Vitlöksklyfta
- 1 msk Smör-&rapsolja
- 1 Ägg
- 3 msk Tomatpuré
- 2 tsk Torkad timjan
- 1 tsk Salt
- 1 krm Peppar
Annons
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 200°.
-
Låt glutenfritt ströbröd och laktosfri mjölk svälla i 5 minuter i en bunke.
-
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör-&rapsolja i en stekpanna.
-
Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs. Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form.
-
Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.
Annons