Köttfarslimpa

Köttfarslimpa

Annons

Du behöver

  • 500 g Köttfärs nöt- eller blandfärs
  • 4 msk Glutenfritt Ströbröd
  • 1½ dl Laktosfri mjölk
  • 1 Gul lök
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 msk Smör-&rapsolja
  • 1 Ägg
  • 3 msk Tomatpuré
  • 2 tsk Torkad timjan
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Peppar

Annons

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Låt glutenfritt ströbröd och laktosfri mjölk svälla i 5 minuter i en bunke.

  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör-&rapsolja i en stekpanna.

  4. Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs. Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form.

  5. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons