Kycklingfärspanna med kokosris
Du behöver
- 500 g kycklingfärs
- 1 msk neutral olja
- 1 tsk salt
- 2 tsk röd currypasta
- 2 dl kokosmjölk
- 2 dl vatten
- 1 msk riven färsk ingefära
- 250 g wokmix (frysta grönsaker)
- 0.5 kruka mynta, hackad
- Kokosris
- 2 dl kokosmjölk
- 4 dl vatten
- 3 dl ris, jasminris
- 1 tsk salt
- 1 tsk äppelcidervinäger
Hur gör man?
-
Koka upp kokosmjölk, vatten, ris, salt och vinäger på svag värme.
-
Låt sjuda i ca 25 minuter tills riset är färdigt.
-
Under tiden, stek färsen i olja under omrörning tills den är genomstekt.
-
Salta färsen.
-
Rör ner currypasta, kokosmjölk och vatten i färsen. Låt koka i ca 5-10 minuter.
-
Vänd ner de frysta grönsakerna i färsblandningen och låt dem bli varma.
-
Vid servering, garnera eventuellt färspannan med mynta och servera tillsammans med kokosriset.