Kycklingfärspanna med kokosris

Du behöver

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk röd currypasta
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 250 g wokmix (frysta grönsaker)
  • 0.5 kruka mynta, hackad
  • Kokosris
  • 2 dl kokosmjölk
  • 4 dl vatten
  • 3 dl ris, jasminris
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk äppelcidervinäger

Hur gör man?

  1. Koka upp kokosmjölk, vatten, ris, salt och vinäger på svag värme.

  2. Låt sjuda i ca 25 minuter tills riset är färdigt.

  3. Under tiden, stek färsen i olja under omrörning tills den är genomstekt.

  4. Salta färsen.

  5. Rör ner currypasta, kokosmjölk och vatten i färsen. Låt koka i ca 5-10 minuter.

  6. Vänd ner de frysta grönsakerna i färsblandningen och låt dem bli varma.

  7. Vid servering, garnera eventuellt färspannan med mynta och servera tillsammans med kokosriset.

Populära recept

Se alla