Pannbiff
Du behöver
- 500 g Nötfärs
- ½ dl Glutenfritt ströbröd
- 1 dl Laktosfri matlagningsgrädde
- 2 msk Finhackad lök
- 1 Ägg
- 1 tsk Salt
- 1 krm Svartpeppar
- 2 msk Olja
Smörstekt lök
- 2 Gula lökar
- Laktosfritt smör och olja
Hur gör man?
-
Blanda glutenfritt ströbröd och laktosfri grädde i en bunke. Låt svälla ca 10 min.
-
Lägg i färs, lök, ägg, salt och peppar. Rör till en jämn smet.
-
Forma smeten till jämna biffar.
-
Stek biffarna i laktosfri smör / olja i en stekpanna på medelvärme ca 5 min.
-
Skala och skiva lökarna.
-
Stek lökarna i laktosfri smör / olja tills de är gyllenbruna och mjuka.
-
Smaka av löken med salt och peppar.
Serveringsförslag
Servera gärna potatis och färgstarka grönsaker till, det piggar upp den bruna men goda maträtten.