Pannbiff

Du behöver

  • 500 g Nötfärs
  • ½ dl Glutenfritt ströbröd
  • 1 dl Laktosfri matlagningsgrädde
  • 2 msk Finhackad lök
  • 1 Ägg
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • 2 msk Olja

Smörstekt lök

  • 2 Gula lökar
  • Laktosfritt smör och olja

Hur gör man?

  1. Blanda glutenfritt ströbröd och laktosfri grädde i en bunke. Låt svälla ca 10 min.

  2. Lägg i färs, lök, ägg, salt och peppar. Rör till en jämn smet.

  3. Forma smeten till jämna biffar.

  4. Stek biffarna i laktosfri smör / olja i en stekpanna på medelvärme ca 5 min.

  5. Skala och skiva lökarna.

  6. Stek lökarna i laktosfri smör / olja tills de är gyllenbruna och mjuka.

  7. Smaka av löken med salt och peppar.

Serveringsförslag

Servera gärna potatis och färgstarka grönsaker till, det piggar upp den bruna men goda maträtten.

Populära recept

Se alla