Kokosmums

Du behöver

  • Gelatinpulver 2 msk
    • kallt vatten 1½ dl
  • strösocker 4½ dl
  • florsocker 1½ dl
  • äggvita 1
  • kallt vatten 1½ dl
  • potatismjöl 2 msk
  • vaniljsocker 1 msk
  • ganering
  • 1 dl kokos, 1 msk kakao

Hur gör man?

Lös upp gelatinet i vattnet, låt stå 5 min. Värm under omrörning tills gelatinet har smält. Häll resten av ingredienserna i en skål och rör om. Häll gelatinet i en fin stråle ner i blandningen under vispning. Vispa blandningen till ett hårt skum i 20-30 min.

Blanda kokos och kakao. Häll hälften i en form (20x30 cm)¨Bred smeten ovanpå och strö över resten av kokosblandningen. Ställ i kyl att stelna, skär i rutor.

Populära recept

Se alla