Spök-Cupcakes
Annons
Du behöver
- 250 g laktosfritt smör
- 2 dl kakao
- 4 ägg
- 3,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl mandelmjöl
- 1,5 dl rostade hasselnötter (grovt hackade)
Chokladsås
- 25 g laktosfritt smör
- 0,5 dl laktosfri grädde
- 1/4 dl ljus sirap
- 1/4 dl strösocker
- 1/4 dl kakao
- 0,5 krm flingsalt
Topping
- 4 dl laktosfri vispgrädde
- 1 tsk vaniljsocker
Spökmaränger
- ägg
- socker
- ättiksprit
Hur gör man?
Muffins
- Sätt ugnen på 175 °C.
- Hacka de rostade hasselnötterna grovt.
- Smält smöret (laktosfritt) i en kastrull.
- Vispa ihop ägg och strösocker till en fluffig smet.
- Blanda kakao, vaniljsocker, bakpulver och mandelmjöl i en separat skål.
- Häll det smälta smöret (laktosfritt) i äggsmeten och rör till en jämn smet.
- Tillsätt de torra ingredienserna samt de hackade hasselnötterna och rör ihop till en jämn smet.
- Fördela smeten i muffinsformar.
- Grädda i mitten av ugnen i 20–25 minuter. Kontrollera med en sticka – tiden kan variera beroende på muffinsformarnas storlek.
Chokladsås
- Smält smöret (laktosfritt) i en kastrull.
- Tillsätt grädde (laktosfri), ljus sirap, strösocker, kakao och flingsalt.
- Rör om tills såsen är jämn och slät.
- Låt chokladsåsen stå i kylskåp i 1 timme så att den stelnar något.
Spökmaränger
- Gör spökmaränger enligt ett standardrecept med ägg, socker och ättiksprit.
- Spritsa ut marängsmeten med en liten rund tyll till spökformar på bakplåtspapper.
- Jämna till spökena med en spatel före gräddning.
- Grädda enligt valt marängrecept.
- När marängerna har svalnat, måla mun, ögon och kinder med ätbar färg.
- För veganska spökmaränger, följ receptet på denna länk.
Montering
- Skär ett hål i varje muffins och fyll med chokladsås.
- Vispa vispgrädde (laktosfri) tillsammans med vaniljsocker.
- Spritsa vispgrädden (laktosfri) på varje muffins.
- Toppa varje cupcake med en spökmaräng.
Annons