Chokladkaka med apelsin

Chokladkaka med apelsin

Annons

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl mjölk (kan bytas ut mot växtbaserad mjölk vid behov)
  • Rivet skal av ½ apelsin
  • 3 ägg
  • 3 msk kakao
  • 3 dl ljus glutenfri mjölmix
  • 1-1½ tsk bakpulver
  • Notera: För att göra receptet laktosfritt kan du använda laktosfritt smör och mjölk.

Annons

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Rör ihop smör och socker tills det blir poröst. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.
  3. Rör ner äggen, ett i taget.
  4. Tillsätt kakao och mjöl, som du har blandat med bakpulvret. Blanda smeten väl.
  5. Häll smeten i en väl smord och mjölad form som rymmer 1½ liter.
  6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 50-60 minuter.
  7. Låt formen stå några minuter innan du stjälper upp kakan på ett sockrat papper.
  8. Låt kakan svalna under formen.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons