
Chokladkaka med apelsin
Annons
Du behöver
- 100 g smör
- 2 dl strösocker
- 1 dl mjölk (kan bytas ut mot växtbaserad mjölk vid behov)
- Rivet skal av ½ apelsin
- 3 ägg
- 3 msk kakao
- 3 dl ljus glutenfri mjölmix
- 1-1½ tsk bakpulver
- Notera: För att göra receptet laktosfritt kan du använda laktosfritt smör och mjölk.
Annons
Hur gör man?
- Sätt ugnen på 150°C.
- Rör ihop smör och socker tills det blir poröst. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.
- Rör ner äggen, ett i taget.
- Tillsätt kakao och mjöl, som du har blandat med bakpulvret. Blanda smeten väl.
- Häll smeten i en väl smord och mjölad form som rymmer 1½ liter.
- Grädda kakan längst ner i ugnen i 50-60 minuter.
- Låt formen stå några minuter innan du stjälper upp kakan på ett sockrat papper.
- Låt kakan svalna under formen.
Annons