
Chokladkaka med apelsin
Du behöver
- 100 g smör (eller laktosfritt smör vid behov)
- 2 dl strösocker
- 1 dl mjölk (eller växtbaserad mjölk vid behov)
- rivet skal av ½ apelsin
- 3 ägg
- 3 msk kakao
- 3 dl ljus glutenfri mjölmix
- 1 – 1½ tsk bakpulver
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 150 °C.
-
Rör ihop smör (eller laktosfritt smör vid behov) och strösocker tills det blir poröst.
-
Tillsätt mjölk (eller växtbaserad mjölk vid behov) och rivet skal av ½ apelsin.
-
Rör ner äggen, ett i taget.
-
Blanda ljus glutenfri mjölmix med bakpulver och kakao.
-
Tillsätt mjölblandningen till smeten och blanda väl.
-
Häll smeten i en väl smord och mjölad form som rymmer 1½ liter.
-
Grädda kakan längst ner i ugnen i 50–60 minuter.
-
Låt formen stå några minuter innan du stjälper upp kakan på ett sockrat papper.
-
Låt kakan svalna under formen.
Annons