Chokladkaka med apelsin

Chokladkaka med apelsin

Du behöver

  • 100 g smör (eller laktosfritt smör vid behov)
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl mjölk (eller växtbaserad mjölk vid behov)
  • rivet skal av ½ apelsin
  • 3 ägg
  • 3 msk kakao
  • 3 dl ljus glutenfri mjölmix
  • 1 – 1½ tsk bakpulver

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 150 °C.

  2. Rör ihop smör (eller laktosfritt smör vid behov) och strösocker tills det blir poröst.

  3. Tillsätt mjölk (eller växtbaserad mjölk vid behov) och rivet skal av ½ apelsin.

  4. Rör ner äggen, ett i taget.

  5. Blanda ljus glutenfri mjölmix med bakpulver och kakao.

  6. Tillsätt mjölblandningen till smeten och blanda väl.

  7. Häll smeten i en väl smord och mjölad form som rymmer 1½ liter.

  8. Grädda kakan längst ner i ugnen i 50–60 minuter.

  9. Låt formen stå några minuter innan du stjälper upp kakan på ett sockrat papper.

  10. Låt kakan svalna under formen.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons