Frukostbröd
Du behöver
- 2 dl havregryn (Semper special för glutenallergiker)
- 4 dl havremjölk
- 3 msk Rapsy matlagningspulver
- ½ tsk salt
- Koka detta till en lös gröt
Tillsätt
- 1 ½ dl kallt vatten
- ½ dl flytande honung
- ½ dl flytande mjölkfritt margarin(Carlhams)
- Lös upp 50 gr jäst i ½ dl vatten
- Tillsätt grötblandningen plus
- 4 msk profiber
- 3 ½ dl maizena
- 3 dl rismjöl
- 3 dl majsmjöl
Hur gör man?
Låt jäsa i ca: 15-20 min
Klicka ut ca: 14 bullar på bakplåtsklädd plåt och jäs i 5 min
Grädda i 225 grader ca: 15 min.
Ett jättegott bröd för de som inte tål vete -mjölk -soja
Lite poröst i konsistensen så ta bara fram från frysen det som går åt för stunden.
Receptet framtaget av mig Birgitta den 3/1-02