Frukostbröd

Du behöver

  • 2 dl havregryn (Semper special för glutenallergiker)
  • 4 dl havremjölk
  • 3 msk Rapsy matlagningspulver
  • ½ tsk salt
  • Koka detta till en lös gröt

Tillsätt

  • 1 ½ dl kallt vatten
  • ½ dl flytande honung
  • ½ dl flytande mjölkfritt margarin(Carlhams)
  • Lös upp 50 gr jäst i ½ dl vatten
  • Tillsätt grötblandningen plus
  • 4 msk profiber
  • 3 ½ dl maizena
  • 3 dl rismjöl
  • 3 dl majsmjöl

Hur gör man?

Låt jäsa i ca: 15-20 min

Klicka ut ca: 14 bullar på bakplåtsklädd plåt och jäs i 5 min

Grädda i 225 grader ca: 15 min.

Ett jättegott bröd för de som inte tål vete -mjölk -soja

Lite poröst i konsistensen så ta bara fram från frysen det som går åt för stunden.

Receptet framtaget av mig Birgitta den 3/1-02

Populära recept

Se alla