Banankaka

Banankaka

Annons

Du behöver

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kanel
  • ¼ tsk stött kardemumma
  • ¼ tsk malda nejlikor
  • 2,25 dl strösocker
  • 1 stor banan
  • 40 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl ramlösa (eller 1 dl ramlösa och 1 dl havremjölk)

Hur gör man?

Smörj m. olja o bröa en form. Smält mjölkfria smöret, häll i ramlösa o låt svalna. Mosa bananen noga. Blanda de torra ingredienserna noga. Blanda sedan ner det smälta smöret o ramlösan o sist bananmoset. Blanda väl tills det blir en jämn o smidig smet.

Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen på 200 grader, ca 45-50 minuter

Annons

Populära recept

Se alla

Annons