Banankaka

Du behöver

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kanel
  • (1/4 tsk stött kardemumma)
  • (1/4 tsk malda nejlikor)
  • 2,25 dl strösocker
  • 1 stor banan
  • 40 g mjölkfritt, alternativt mjölk- och sojafritt, margarin
  • 2 dl ramlösa (alt. 1 dl ramlösa o 1 dl
  • solhavre el. rismjölk)

Hur gör man?

Smörj m. olja o bröa en form. Smält mjölkfria smöret, häll i ramlösa o låt svalna. Mosa bananen noga. Blanda de torra ingredienserna noga. Blanda sedan ner det smälta smöret o ramlösan o sist bananmoset. Blanda väl tills det blir en jämn o smidig smet.

Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen på 200 grader, ca 45-50 minuter

Populära recept

Se alla