Banankaka
Du behöver
- 4,5 dl vetemjöl
- 3,5 tsk bakpulver
- 1 tsk mald kanel
- (1/4 tsk stött kardemumma)
- (1/4 tsk malda nejlikor)
- 2,25 dl strösocker
- 1 stor banan
- 40 g mjölkfritt, alternativt mjölk- och sojafritt, margarin
- 2 dl ramlösa (alt. 1 dl ramlösa o 1 dl
- solhavre el. rismjölk)
Hur gör man?
Smörj m. olja o bröa en form. Smält mjölkfria smöret, häll i ramlösa o låt svalna. Mosa bananen noga. Blanda de torra ingredienserna noga. Blanda sedan ner det smälta smöret o ramlösan o sist bananmoset. Blanda väl tills det blir en jämn o smidig smet.
Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen på 200 grader, ca 45-50 minuter