
Isterbandspaket
Du behöver
- 6 potatis
- ¼ vitkål
- 1–2 lökar
- mjölkfritt margarin (ev. sojafritt för extremkänsliga)
- 4 isterband (kontrollera innehåll, t.ex. Ängavallens är glutenfri)
- 1,5 dl grädde, sojamjölk eller havremjölk (beroende på vad du tål)
- svartpeppar
Hur gör man?
Tärna potatisen,vitkålshuvud och löken.
Smält margarin i en kastrull och bryn potatis, vitkål och lök.
Häll grädden/sojamjölken/havremjölken över röran och krydda, låt det puttra i ca 10 minuter. Vänd runt med jämna mellanrum.
Riv folie i lagom stora bitar, så att det får rum 1/4 av röran + isterband och tillräckligt att vika ihop till ett knyte. Ta av skinnet och lägg ett isterband i varje knyte och vik i hop. Grädda i ugnen i 200 grader i 30 minuter.
Då saftar isterbanden av sig och ger röran det där extra.
Jag lovar ni kommer att älska det. Det måste vara isterband för annars blir inte röran så god!!!!
Annons