Lasagne

Du behöver

  • 6 st lasagneplattor glutenfria

Köttfärssås

  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st morot, grovt riven
  • 200 g köttfärs
  • 1 brk krossade tomater 400 g
  • 5 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano eller basilika
  • 4 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3-4 msk olja

Bechamelsås

  • 6 dl vatten
  • 1-1½ dl Rapsy Matlagningspulver
  • 2 msk maizenamjöl
  • 3 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 dl riven sojacheddarost

Hur gör man?

Fräs grönsakerna i oljan. Tillsätt köttfärsen och bryn ca 5 minuter under omrörning.

Blanda i tomatkross och tomatpuré. Krydda. Låt koka sakta under lock 15-20 minuter.

Ta kastrullen från värmen och smaksätt med oregano eller basilika.

Vispa samman alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp under omrörning låt sjuda i 5 minuter. Såsen skall

vara tunn.

Varva lasagneplattor, köttfärssås och vit sås i en smord ugnsfast form. Strö över riven sojaost. och grädda i 200 grader ca 45 minuter. Täck över med folie de sista 10-15 minuterna.

Populära recept

Se alla