Lasagne
Du behöver
- 6 st lasagneplattor glutenfria
Köttfärssås
- 1 st gul lök, finhackad
- 1 st morot, grovt riven
- 200 g köttfärs
- 1 brk krossade tomater 400 g
- 5 msk tomatpuré
- 1 tsk oregano eller basilika
- 4 krm salt
- 2 krm vitpeppar
- 3-4 msk olja
Bechamelsås
- 6 dl vatten
- 1-1½ dl Rapsy Matlagningspulver
- 2 msk maizenamjöl
- 3 krm salt
- 2 krm vitpeppar
- 1 dl riven sojacheddarost
Hur gör man?
Fräs grönsakerna i oljan. Tillsätt köttfärsen och bryn ca 5 minuter under omrörning.
Blanda i tomatkross och tomatpuré. Krydda. Låt koka sakta under lock 15-20 minuter.
Ta kastrullen från värmen och smaksätt med oregano eller basilika.
Vispa samman alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp under omrörning låt sjuda i 5 minuter. Såsen skall
vara tunn.
Varva lasagneplattor, köttfärssås och vit sås i en smord ugnsfast form. Strö över riven sojaost. och grädda i 200 grader ca 45 minuter. Täck över med folie de sista 10-15 minuterna.