Morots Lasagne
Du behöver
- Glutenfria Lasagneplattor
- 1 ½ påse morötter ( normal storlek )
- 500 gr naturell keso ( anpassa vid laktos intolerans)
- 2 burkar passerade tomater
- ½ burk tomatpure´
- 2 stora gula lökar eller 3 charlottenlökar
- 2 msk olja
- 2-6 vitlöksklyftor - pressade
- salt
- vitpeppar
- kött eller kalvbuljong ( 1 tärning + 1/2 l vatten )
- 2 dl riven ost ( anpassa vid laktos intolerans)
Hur gör man?
1 ) Sätt ugnen på 225 gr
2 ) Skala och riv morötterna, hacka löken, fräs detta i en kastrull.
3 ) Häll sedan i tomaterna + pure´n + kryddorna + den pressade vitlöken.
4 ) Låt koka på svag värme i ca 20 min.
5 ) Tillsätt keson.
6 ) Späd ev med vatten ( ca 2 liter sås går åt till lasagnen )
7 ) Varva plattor och sås, strö på den rivna osten överst.
8 ) Grädda i ugnen, ca 30 min i 225 gr värme.
Servera med en grönsallad till eller ett gott bröd.