Äppelpaj

Du behöver

  • 3 dl MixWell ljust basmjöl
  • 125 gram margarin
  • 1 kryddmått bakpulver
  • 1 msk socker
  • 2 msk vatten

Fyllningen

  • 50 gram margarin
  • 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 100 gram riven mandelmassa
  • 3-4 äpplen
  • kanel efter behag

Hur gör man?

Pajdegen

Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en smidig pajdeg. Går utmärkt i

matberedare. Låt vila kallt i 30 minuter. Tryck ut degen med mjölad

hand i en pajform.

Förgrädda 10 minuter i 200 grader.

Fyllningen

Smält margarinet. Tillsätt socker, de söndervispade äggen och mandelmassan.

Sjud under omröring till blandningen tjocknar. OBS! får ej koka. Häll fyllningen i pajskalet. Skala och klyfta äpplena. Blanda

äppelklyftorna med kanel och stick ner dem i smeten.

Grädda i 200 grader 40-45 minuter i ugnens nedre del.

Servera med glass, grädde eller vaniljsås.

Populära recept

Se alla