Majsbröd från Paraguay

Du behöver

  • 1 burk majskorn, 340 g
  • 3 1/2 dl Mixwell Majsmjöl
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl olja + 1 msk
  • 3 dl Keso
  • 1 1/2 - 2 tsk salt
  • 1 mellanstor gul lök
  • 3 ägg
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 msk riven ost

Hur gör man?

Sätt ugnen på 225°. Smöra en liten långpanna eller form ca 25x 30 cm med 1 msk av smöret. Mjöla den väl och strö riven ost i botten och så att sidorna täcks väl. Skala och finhacka löken. Kör majskornen i en mixer. Blanda majsen med majsmjöl, 1/2 dl olja, Keso och salt.

Värm 1 msk olja i en stekpanna och låt löken steka tills den blir genomskinlig men inte brynt. Skrapa ner löken i majssmeten.

Dela äggen och vispa vitorna till hårt skum i en torr och ren bunke. Äggvitan ska bilda styva toppar på vispen när man lyfter den ur skålen. Vispa äggulorna

i en annan skål tills de är tjocka och citronfärgade. Blanda ner äggulorna försiktigt i vitorna och sedan äggblandningen i majssmeten. Smaka av och slata ev lite till. Häll alt i den smorda formen. Klicka över den andra matskeden med smör. Grädda mitt i ugnen ca 45 min. Serveras med fördel ljum men är god kall också.

Populära recept

Se alla