Chokladmarängtårta m citronkräm
Du behöver
- 3 äggvitor
- 2 dl socker
- 2 msk kakao
- 1/2 tsk bakpulver
Citronkräm
- 3 äggulor
- 1/2 dl socker
- rivet skal från en citron
- 2-3 msk citronsaft
- 3 dl grädde
Hur gör man?
Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda dom torra ingredienserna. Blanda försiktigt samman alltsammans, ta lite i taget.
Häll marängsmeten i en smord och mjölad form(använd t ex Ljust basmjöl). Formen bör ha löstagbar botten. Låt marängmassan bilda en fördjupning på mitten.
Sätt in formen i 225° och låt stå ca 1 min och stäng därefter av ugnen och låt
formen stå kvar i ugnen minst 5 timmar, men gärna över natten.
Blanda samman allt utom grädden i en kastrull. Sjud på svag värme tills krämen tjocknat - rör hela tiden så att det inte bränner fast i botten.
Låt krämen kallna och vispa under tiden grädden. Vänd försiktigt ner citronkrämen i grädden.
Lägg marängbottnen på ett fat och bred ut citronkrämen och garnera med någon
frukt t ex kiviskivor eller skivade jordgubbar.