Chokladmarängtårta m citronkräm

Du behöver

  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 1/2 tsk bakpulver

Citronkräm

  • 3 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • rivet skal från en citron
  • 2-3 msk citronsaft
  • 3 dl grädde

Hur gör man?

Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda dom torra ingredienserna. Blanda försiktigt samman alltsammans, ta lite i taget.

Häll marängsmeten i en smord och mjölad form(använd t ex Ljust basmjöl). Formen bör ha löstagbar botten. Låt marängmassan bilda en fördjupning på mitten.

Sätt in formen i 225° och låt stå ca 1 min och stäng därefter av ugnen och låt

formen stå kvar i ugnen minst 5 timmar, men gärna över natten.

Blanda samman allt utom grädden i en kastrull. Sjud på svag värme tills krämen tjocknat - rör hela tiden så att det inte bränner fast i botten.

Låt krämen kallna och vispa under tiden grädden. Vänd försiktigt ner citronkrämen i grädden.

Lägg marängbottnen på ett fat och bred ut citronkrämen och garnera med någon

frukt t ex kiviskivor eller skivade jordgubbar.

Populära recept

Se alla