
Nötrulltårta glutenfri
Du behöver
- 3 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1 dl hasselnötskärnor, malda
- 1 dl fibrex
- 1 msk potatismjöl
- 2 tsk bakpulver
- Smörkräm
- 75 g smör alternativt mjölk-sojafritt margarin
- 1,5 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
- 2 msk kakao
- 1 st äggula
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 225º.
-
Klä en långpanna med bakplåtspapper.
-
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
-
Tillsätt nötter, Fibrex, potatismjöl och bakpulver.
-
Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna.
-
Rör matfetten smidigt med Florsocker, vaniljsocker och cacao.
-
Tillsätt äggulan.
-
Bred smörkrämen på den kalla bottnen och rulla ihop kakan från långsidan.