Äppelkaka glutenfri
Du behöver
- 6 st röda äpplen
- 4 st ägg
- 100g smör/mjölkfritt/sojafritt margarin
- 2 dl Brun Farin
- 1 tsk kanel
- ½ tsk vniljsocker
- 0,5 l potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl fibrex
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 175º.
-
Vispa ägg och farin pösigt.
-
Blanda kanel, vaniljsocker, potatismjöl, Fibrex och bakpulver, och rör ner i smeten.
-
Rör i det smälta smöret.
-
Skala äpplena och dela varje äpple i 12 klyftor. Tag bort kärnhuset.
-
Smörj en eldfast form och lägg äpplena i botten på denna. Häll på smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Serveras ljummen med vaniljsås.