Äppelkaka glutenfri

Du behöver

  • 6 st röda äpplen
  • 4 st ägg
  • 100g smör/mjölkfritt/sojafritt margarin
  • 2 dl Brun Farin
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk vniljsocker
  • 0,5 l potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl fibrex

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 175º.

  2. Vispa ägg och farin pösigt.

  3. Blanda kanel, vaniljsocker, potatismjöl, Fibrex och bakpulver, och rör ner i smeten.

  4. Rör i det smälta smöret.

  5. Skala äpplena och dela varje äpple i 12 klyftor. Tag bort kärnhuset.

  6. Smörj en eldfast form och lägg äpplena i botten på denna. Häll på smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Serveras ljummen med vaniljsås.

Populära recept

Se alla