Storgiffel glutenfri

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 5 msk olja
  • 1 msk mörk sirap
  • 10 g jäst
  • 1,25 krm salt
  • 0,5 l mjölmix, glutenfri och utan mjölk

Hur gör man?

  1. Värm vattnet till 37º. Tillsätt oljan och sirapen.

  2. Tillsätt alla torra ingredienser samt jästen i en hushållsmaskin.

  3. Häll över degspadet. Arbeta degen ordentligt. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.

  4. Tag upp degen på bakbordet och arbeta den på nytt.

  5. Tryck ut degen till en triangel och kavla den till en 1 ½ cm tjock kaka. Rulla ihop från breda sidan mot snibben. Böj till en giffel och lägg den på bakplåtspappersklädd plåt.

  6. Låt jäsa under duk i 20 minuter. Sätt ugnen på 225º.

  7. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Populära recept

Se alla