Storgiffel glutenfri
Du behöver
- 2 dl vatten
- 5 msk olja
- 1 msk mörk sirap
- 10 g jäst
- 1,25 krm salt
- 0,5 l mjölmix, glutenfri och utan mjölk
Hur gör man?
-
Värm vattnet till 37º. Tillsätt oljan och sirapen.
-
Tillsätt alla torra ingredienser samt jästen i en hushållsmaskin.
-
Häll över degspadet. Arbeta degen ordentligt. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
-
Tag upp degen på bakbordet och arbeta den på nytt.
-
Tryck ut degen till en triangel och kavla den till en 1 ½ cm tjock kaka. Rulla ihop från breda sidan mot snibben. Böj till en giffel och lägg den på bakplåtspappersklädd plåt.
-
Låt jäsa under duk i 20 minuter. Sätt ugnen på 225º.
-
Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.