risbräck

Du behöver

  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 1 1/2 dl socker
  • 50 g Carlshamns mjölkfria margarin
  • 1/2 dl Oatly iMat (HAVREbaserad grädde)
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • Eventuellt 2 msk kakao
  • Vårgårdaris eller cornflakes (beroende på vad man tål)
  • Observera att Oatly-produkter innehåller HAVRE!

Hur gör man?

  1. Koka alla ingredienser utom ris eller cornflakes tills smeten blivit tjock (gör ett knäckprov för att kontrollera konsistensen).
  2. Blanda i ris eller cornflakes tills du uppnår önskad krispighet.
  3. Bre ut smeten på bakplåtspapper och markera med en kniv så att det blir lätt att bryta i bitar senare.
  4. Låt svalna något och kyl sedan i frysen.
  5. Smarrigt!

Allergiinformation

OATLEY: Ingen av våra svenska produkter är helt glutenfria. Vi kan garantera att produkterna innehåller högst 100 ppm (mg/kg produkt) gluten men för att en produkt ska märkas som "glutenfri" måste glutennivån vara mindre än 20 ppm gluten

Populära recept

Se alla