risbräck
Du behöver
- 1 1/2 dl ljus sirap
- 1 1/2 dl socker
- 50 g Carlshamns mjölkfria margarin
- 1/2 dl Oatly iMat (HAVREbaserad grädde)
- 1/2 tsk vaniljsocker
- Eventuellt 2 msk kakao
- Vårgårdaris eller cornflakes (beroende på vad man tål)
- Observera att Oatly-produkter innehåller HAVRE!
Hur gör man?
- Koka alla ingredienser utom ris eller cornflakes tills smeten blivit tjock (gör ett knäckprov för att kontrollera konsistensen).
- Blanda i ris eller cornflakes tills du uppnår önskad krispighet.
- Bre ut smeten på bakplåtspapper och markera med en kniv så att det blir lätt att bryta i bitar senare.
- Låt svalna något och kyl sedan i frysen.
- Smarrigt!
Allergiinformation
OATLEY: Ingen av våra svenska produkter är helt glutenfria. Vi kan garantera att produkterna innehåller högst 100 ppm (mg/kg produkt) gluten men för att en produkt ska märkas som "glutenfri" måste glutennivån vara mindre än 20 ppm gluten