Chokladrulltårta
Du behöver
- 3 ägg
- 1 1/2 dl strösocker
- 3/4 dl potatismjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
- 100 g mjölkfritt margarin el. smör
- 1 1/2 dl siktat florsocker
- 1 msk vatten
- 2 tsk vanillinsocker
Hur gör man?
Baka i långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 225 - 250 graders ugnsvärme i ca 5 min.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten. Häll den i långpannan. Grädda kakan. Stjälp upp den. Låt den kallna.
Fyllningen
Rör matfettet till fyllningen smidigt. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör krämen poröst. Bred den över kakan ochrulla ihop den. Förvara kakan kallt tills den ska skäras.