Tårtbotten / sockerkaka

Du behöver

  • 1½ dl rismjöl kontrollera ev "spår av"
  • 1½ dl majsmjöl kontrollera ev "spår av"
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 50 g smält margarin, mjölk- och sojafritt
  • 2 dl Rapsy Frutty, utblandad
  • ev. rivet citronskal

Hur gör man?

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Smält margarinet och blanda med Fruttyn, vispa ner blandningen i de torra

ingredienserna. Smörj en sockerkaksform med mjölkfritt margarin och bröa den med fiberhusk/ fibrex strömalet eller hirsmanna.

Grädda i ugn 175 grader 30-40 minuter tills sockerkakan är torr vid prov med sticka. Ta ut formen och låt den stå 15-20 minuter, stjälp upp sockerkakan och låt svalna under duk.

Sockerkakan blir kompaktare än vanlig sockerkaka.

Populära recept

Se alla