Pepparkakor

Pepparkakor

Du behöver

  • 150 g fett
  • 1 dl socker
  • ¾ dl sirap
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk pomerans
  • 1 tsk nejlika
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 ägg
  • 1 tsk soda
  • 7 dl glutenfritt mjöl

Hur gör man?

  1. Smält fettet i en kastrull.
  2. Tillsätt socker, sirap, kanel, ingefära, pomerans, nejlika och kardemumma.
  3. Låt blandningen svalna helt.
  4. Tillsätt ägg och blanda väl.
  5. Rör ner soda och glutenfritt mjöl, arbeta ihop till en deg.
  6. Täck degen med folie och ställ i kylen över natten.
  7. Kavla ut degen på mjölat bakbord med glutenfritt mjöl.
  8. Grädda ett prov i 200 °C i cirka 5 minuter.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons