Frasiga fruktrutor

Du behöver

  • 50 g margarin alternativt mjölkfritt eller mjölk-sojfritt
  • ¾ dl mörk sirap
  • 100 g urkärnade dadlar
  • 100 g urkärnade katrinplommon
  • 3 dl havregryn

Hur gör man?

  1. Ugn 175ºC

  2. Smält margarin i kastrull på svag värme

  3. Blanda i sirap. Hacka frukten/nötterna och rör i den och havregrynen, blanda väl.

  4. Platta ut blandningen på plåt med bakplåtspapper.

  5. Grädda nederst i ugnen tills kakan fått färg ca 20 minuter.

  6. Låt kakan svalna något, skär i rutor och låt kallna helt på plåten.

Variation 1

Dadlar och plommon kan bytas ut mot torkade aprikoser och äpplen eller…

Variation 2

Hackade mandlar eller/och hasselnötter russin.

Populära recept

Se alla