
Lussekatter
Annons
Du behöver
- 75 g smör eller margarin
- 2 dl mjölk
- 1 pkt jäst (50 g)
- 1 dl kesella, mager kvarg
- 1 dl socker
- 1 ägg
- 0,5 g saffran
- 1 krm salt
- 1 pkt glutenfri mjölmix (spara 1½ dl till utbakningen)
- russin (till garnering)
- ägg (till pensling)
Hur gör man?
Smält fettet, häll på mjöken och låt det bli ljummet, ca 37 grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt Kesella, socker, ägg, saffran och salt. Arbeta in mixen, spara ca 1 1/2 dl till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter. Arbeta ihop degen, dela den i 20 bitar och baka ut till lussekatter. Garnera med russin. Jäs övertäckta på plåt ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 250 grader, ca 5 minuter.
Annons