Lussekatter

Du behöver

  • 75 g Smör eller margarin
  • 2 dl Mjölk
  • 1 pkt Jäst (50 g)
  • 1 dl Kesella, mager kvarg
  • 1 dl Socker
  • 1 st Ägg
  • 0,5 g Saffran
  • 1 krm Salt
  • 1 pkt glutenfri mjölmix(Spara 1 1/2 dl till utbakningen)
  • Russin Till garnering
  • Ägg Till pensling

Hur gör man?

Smält fettet, häll på mjöken och låt det bli ljummet, ca 37 grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt Kesella, socker, ägg, saffran och salt. Arbeta in mixen, spara ca 1 1/2 dl till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter. Arbeta ihop degen, dela den i 20 bitar och baka ut till lussekatter. Garnera med russin. Jäs övertäckta på plåt ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 250 grader, ca 5 minuter.

Populära recept

Se alla