Kanelbullar

Kanelbullar

Annons

Du behöver

  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 ägg
  • ½ dl socker
  • 2 krm salt
  • 7 dl glutenfri mjölmix (spara 1½ dl till utbakningen)

Fyllning

  • 4 msk smör eller margarin
  • 4 msk socker
  • 1 tsk kanel

Pensling

  • 1 ägg
  • pärlsocker
  • hackad mandel

Hur gör man?

  1. Smält smöret eller margarinet, häll i mjölken och värm till 37 °C.
  2. Rör ut jästen i degspadet.
  3. Tillsätt ägg, socker och salt.
  4. Arbeta in den glutenfria mjölmixen, men spara 1½ dl till utbakningen.
  5. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
  6. Arbeta ihop degen och dela den i 2 delar.
  7. Kavla ut varje del till en avlång kaka.

Fyllning

  1. Bred ut smör eller margarin på degplattorna.
  2. Strö över socker och kanel.
  3. Rulla ihop varje degplatta till en rulle.
  4. Skär varje rulle i 10 bitar.
  5. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.
  6. Låt bullarna jäsa övertäckta i 20 minuter.

Pensling

  1. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
  2. Strö över pärlsocker och hackad mandel.
  3. Grädda bullarna mitt i ugnen på 225 °C i 8–10 minuter.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons