Kanelbullar
Annons
Du behöver
- 50 g smör eller margarin
- 2 dl mjölk
- 25 g jäst
- 1 ägg
- ½ dl socker
- 2 krm salt
- 7 dl glutenfri mjölmix (spara 1½ dl till utbakningen)
Fyllning
- 4 msk smör eller margarin
- 4 msk socker
- 1 tsk kanel
Pensling
- 1 ägg
- pärlsocker
- hackad mandel
Hur gör man?
- Smält smöret eller margarinet, häll i mjölken och värm till 37 °C.
- Rör ut jästen i degspadet.
- Tillsätt ägg, socker och salt.
- Arbeta in den glutenfria mjölmixen, men spara 1½ dl till utbakningen.
- Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
- Arbeta ihop degen och dela den i 2 delar.
- Kavla ut varje del till en avlång kaka.
Fyllning
- Bred ut smör eller margarin på degplattorna.
- Strö över socker och kanel.
- Rulla ihop varje degplatta till en rulle.
- Skär varje rulle i 10 bitar.
- Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.
- Låt bullarna jäsa övertäckta i 20 minuter.
Pensling
- Pensla bullarna med uppvispat ägg.
- Strö över pärlsocker och hackad mandel.
- Grädda bullarna mitt i ugnen på 225 °C i 8–10 minuter.
Annons