Piroger
Du behöver
- Deg
- 1/2 pkt Jäst (25 g)
- 1 1/2 dl Ljummet vatten
- 2 msk Olja
- 1/2 tsk Salt
- 5 1/2 dl glutenfri mix/gluten-mjölkfri mix (spara 1/2 dl till utbakningen)
- Fyllning
- 100 g Köttfärs
- 1 Liten gul lök, hackad
- 50 g Champinjoner, hackade
- 2 msk Olja
- 50 g Rotselleri, grovriven
- 1 msk Kinesisk soya
- 1 tsk Fransk senap
- 1/2 Vitlöksklyfta
- Salt och Peppar
- ev. 1 tsk Sherry
- 1 tsk Potatismjöl
- 1 ägg Till pensling
Hur gör man?
Deg
Lös jästen i vattnet. Tillsätt olja och salt. Rör ner mixen och blanda ihop. Låt degen jäsa i ca 15 minuter. Arbeta ihop degen och kavla ut till runda kakor ca 10 cm i diameter.
Fyllning
Fräs köttfärs, lök och champinjoner i oljan. Blanda i rotselleri och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt soya, senap och pressad vitlök. Smaka av med salt, peppar och ev sherry. Red av köttröran med potatismjöl utrört i lite vatten. Låt fyllningen kallna.
Lägg ungefär 1 msk fyllning på varje kaka. Vik ihop kakorna till halvmånar och tryck till kanterna. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader ca 15 minuter.