Piroger

Du behöver

  • Deg
  • 1/2 pkt Jäst (25 g)
  • 1 1/2 dl Ljummet vatten
  • 2 msk Olja
  • 1/2 tsk Salt
  • 5 1/2 dl glutenfri mix/gluten-mjölkfri mix (spara 1/2 dl till utbakningen)
  • Fyllning
  • 100 g Köttfärs
  • 1 Liten gul lök, hackad
  • 50 g Champinjoner, hackade
  • 2 msk Olja
  • 50 g Rotselleri, grovriven
  • 1 msk Kinesisk soya
  • 1 tsk Fransk senap
  • 1/2 Vitlöksklyfta
  • Salt och Peppar
  • ev. 1 tsk Sherry
  • 1 tsk Potatismjöl
  • 1 ägg Till pensling

Hur gör man?

Deg

Lös jästen i vattnet. Tillsätt olja och salt. Rör ner mixen och blanda ihop. Låt degen jäsa i ca 15 minuter. Arbeta ihop degen och kavla ut till runda kakor ca 10 cm i diameter.

Fyllning

Fräs köttfärs, lök och champinjoner i oljan. Blanda i rotselleri och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt soya, senap och pressad vitlök. Smaka av med salt, peppar och ev sherry. Red av köttröran med potatismjöl utrört i lite vatten. Låt fyllningen kallna.

Lägg ungefär 1 msk fyllning på varje kaka. Vik ihop kakorna till halvmånar och tryck till kanterna. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader ca 15 minuter.

Populära recept

Se alla