Sirapslimpa

Du behöver

  • ½ L mjölk el. mjölkersättning (ex. Rapsy + vatten)
  • 50 g jäst
  • 50 g mjölkfritt margarin/mjölk-sojafritt margarin
  • 1 dl sirap
  • 1½ msk stött fänkål
  • 1 msk stött anis
  • CA 1½ L fin naturligt glutenfri/ gluten-mjölkfri mjölmix (ev. mixa fin och grov)

Hur gör man?

  • Smula jäst och rör ut med lite av degvätskan. Smält fett,

tillsätt mjölk, sirap. Ljumma och blanda i.

  • Tillsätt resten (+så mycket mjöl så degen blir ganska fast),

knåda igenom.

  • Ställ att jäsa till den dubbla storleken. Tag sedan upp degen på

bakbord, arbeta in resten av mjölet.

  • Dela i 4 och baka ut till limpor. Lägg dem tätt intill varandra

på smord plåt. Pensla sidorna med smält smör.

  • Låt jäsa lite och grädda i 225°, ca 30 min. Pensla limporna några gånger under

gräddning och då de är klara.

TIPS! Blanda i frön, fibrex eller ngt liknande för att få lite mer fibrer.

Populära recept

Se alla