Sirapslimpa
Du behöver
- ½ L mjölk el. mjölkersättning (ex. Rapsy + vatten)
- 50 g jäst
- 50 g mjölkfritt margarin/mjölk-sojafritt margarin
- 1 dl sirap
- 1½ msk stött fänkål
- 1 msk stött anis
- CA 1½ L fin naturligt glutenfri/ gluten-mjölkfri mjölmix (ev. mixa fin och grov)
Hur gör man?
- Smula jäst och rör ut med lite av degvätskan. Smält fett,
tillsätt mjölk, sirap. Ljumma och blanda i.
- Tillsätt resten (+så mycket mjöl så degen blir ganska fast),
knåda igenom.
- Ställ att jäsa till den dubbla storleken. Tag sedan upp degen på
bakbord, arbeta in resten av mjölet.
- Dela i 4 och baka ut till limpor. Lägg dem tätt intill varandra
på smord plåt. Pensla sidorna med smält smör.
- Låt jäsa lite och grädda i 225°, ca 30 min. Pensla limporna några gånger under
gräddning och då de är klara.
TIPS! Blanda i frön, fibrex eller ngt liknande för att få lite mer fibrer.