Morotskaka - mjölk- och glutenfri

Du behöver

Form

  • 0,25 g margarin mjölkfritt
  • 0,5 dl ströbröd mjölk och glutenfritt

Glasyr

  • 50 g sojamjukost
  • 25 g margarin mjölkfritt
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk citronsaft

Kaka

  • 2 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 3 dl mjölmix, glutenfri och utan mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel, malen
  • 1 dl margarin mjölkfritt, flytande
  • 3 dl rivna morötter

Hur gör man?

De rivna morötterna gör kakan saftig och god och ger lite extra krydda. Kakan är god som den är, men glasyren förhöjer smaken ytterligare.

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form.

  2. Vispa ägg och socker poröst.

  3. Blanda mjölmixen med bakpulver och kanel. Häll i mjölblandningen, matfettet och morötterna. Rör till en jämn smet och häll i en kakform.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter.

  5. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred den över den varma kakan.

Populära recept

Se alla