Morotskaka - mjölk- och glutenfri
Du behöver
Form
- 0,25 g margarin mjölkfritt
- 0,5 dl ströbröd mjölk och glutenfritt
Glasyr
- 50 g sojamjukost
- 25 g margarin mjölkfritt
- 2 dl florsocker
- 2 msk citronsaft
Kaka
- 2 st ägg
- 1,5 dl socker
- 3 dl mjölmix, glutenfri och utan mjölk
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel, malen
- 1 dl margarin mjölkfritt, flytande
- 3 dl rivna morötter
Hur gör man?
De rivna morötterna gör kakan saftig och god och ger lite extra krydda. Kakan är god som den är, men glasyren förhöjer smaken ytterligare.
-
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form.
-
Vispa ägg och socker poröst.
-
Blanda mjölmixen med bakpulver och kanel. Häll i mjölblandningen, matfettet och morötterna. Rör till en jämn smet och häll i en kakform.
-
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter.
-
Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred den över den varma kakan.