Choklad- och kokosrulle

Du behöver

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 koksflingor

FYLLNING

  • 150 gr mörk choklad,gärna 70%
  • 1 burk sockrad kondenserad mjölk 397gr

GARNERING

  • kokosflingor

Hur gör man?

  1. sätt ugnen på 250 grader. klä en långpanna ca 30*40 cm med bakpapper.
  2. vispa äggen o sockret vitt o poröst. sikta ner de torra ingredienserna o tillsätt sist kokosflingorna, rör varsamt smeten slät.
  3. bred ut smeten jämnt i bakformen, grädda kakan mitt i ugnen ca 5 minuter
  4. strö ut kokosflingorna på ett smörpapper. ta ut kakan o stjälp den upp o ner på pappret. låt den kallna.
  5. gör fyllningen. bryt chokladen i mindre bitar. häll den kondenserade mjölken i en katsrull o koka upp den. ta katsrullen från värmen o lägg ner chokladen. rör om tills chokladen smält o krämen är slät o blankt.
  6. dra bort bakpappret från bakformen. bred ut chokladkrämen jämnt o rulla samman från långsidan.
  7. lägg rullen kallt så att fyllningen stelnar.

Populära recept

Se alla