
Choklad- och kokosrulle
Du behöver
- 3 ägg
- 1½ dl socker
- 1 dl potatismjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- ½ dl kokosflingor
Fyllning
- 150 g mörk choklad (gärna 70%)
- 1 burk sockrad kondenserad mjölk (397 g)
Garnering
- kokosflingor
Hur gör man?
- sätt ugnen på 250 grader. klä en långpanna ca 30*40 cm med bakpapper.
- vispa äggen o sockret vitt o poröst. sikta ner de torra ingredienserna o tillsätt sist kokosflingorna, rör varsamt smeten slät.
- bred ut smeten jämnt i bakformen, grädda kakan mitt i ugnen ca 5 minuter
- strö ut kokosflingorna på ett smörpapper. ta ut kakan o stjälp den upp o ner på pappret. låt den kallna.
- gör fyllningen. bryt chokladen i mindre bitar. häll den kondenserade mjölken i en katsrull o koka upp den. ta katsrullen från värmen o lägg ner chokladen. rör om tills chokladen smält o krämen är slät o blankt.
- dra bort bakpappret från bakformen. bred ut chokladkrämen jämnt o rulla samman från långsidan.
- lägg rullen kallt så att fyllningen stelnar.
Annons