Vit kladdkaka
Du behöver
- 100 g vit choklad
- 100 g smör el margarin
- 2 dl socker
- 150g lättkesella
- 2,5 dl glutenfri mjölmix
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- saft och skal av en halv citron
Hur gör man?
-
Smält chokladen i vattenbad och sätt ugnen på 200 grader.
-
Smält smöret
-
Rör socker och kesella ca 5 min.
-
Blanda i choklad och smör i kesella blandningen, rör om.
-
Häll i citronsaft och skal, blanda.
-
Blanda de torra ingredienserna, häll i lite i taget i smeten.
-
Smöra en form med löstagbar kant och "ströa" den med kakao, cocos eller glutenfritt ströbröd.
-
Grädda i 200 grader ca 25 min
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 200 kcal