Vit kladdkaka

Du behöver

  • 100 g vit choklad
  • 100 g smör el margarin
  • 2 dl socker
  • 150g lättkesella
  • 2,5 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • saft och skal av en halv citron

Hur gör man?

  1. Smält chokladen i vattenbad och sätt ugnen på 200 grader.

  2. Smält smöret

  3. Rör socker och kesella ca 5 min.

  4. Blanda i choklad och smör i kesella blandningen, rör om.

  5. Häll i citronsaft och skal, blanda.

  6. Blanda de torra ingredienserna, häll i lite i taget i smeten.

  7. Smöra en form med löstagbar kant och "ströa" den med kakao, cocos eller glutenfritt ströbröd.

  8. Grädda i 200 grader ca 25 min

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 200 kcal

Populära recept

Se alla