Chokladrutor

Chokladrutor

Du behöver

  • 3 ägg
  • 4,5 dl socker
  • 2,75 dl mjölk
  • 150 g smör
  • 4,5 dl glutenfri mjölmix
  • 3 tsk bakpulver
  • 2,5–3 msk kakao
  • 1,5 msk vaniljsocker

Glasyr

  • florsocker
  • kakao
  • kokos
  • äggvita eller vatten

Hur gör man?

Kakan

  1. Vispa ägg och socker pösigt
  2. Koka upp smöret och mjölk, häll sen över vispet
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör sen ner i smeten

4 Grädda kakan i 175-200 grader i långpanna

5 Grädda tills ytan ser fin o färdig ut

Glasyr

Blanda florsocker med äggvita eller vatten till lagom konsistens. Om önskas, blanda ner kakao i smeten efter smak. Bred ut glasyren över kakan (när kakan är sval). Strö över kokos.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons