![Chokladrutor](/cdn-cgi/image/fit=cover,g=auto,w=672,h=560/https://allergimat.se/images/recipe_image_fallback.jpg)
Chokladrutor
Du behöver
Kakan
- 3 ägg
- 4,5 dl socker
- 2,75 dl mjölk
- 150 gram smör
- 4,5 dl glutenfri mjölmix
- 3 tsk bakpulver
- 2,5 - 3 msk kakao
- 1,5 msk vaniljsocker
Glasyr
- Florsocker
- Kakao
- Kokos
- Äggvita/vatten
Hur gör man?
Kakan
- Vispa ägg och socker pösigt
- Koka upp smöret och mjölk, häll sen över vispet
- Blanda de torra ingredienserna och rör sen ner i smeten
4 Grädda kakan i 175-200 grader i långpanna
5 Grädda tills ytan ser fin o färdig ut
Glasyr
Blanda florsocker med äggvita eller vatten till lagom konsistens. Om önskas, blanda ner kakao i smeten efter smak. Bred ut glasyren över kakan (när kakan är sval). Strö över kokos.