Chokladrutor

Du behöver

Kakan

  • 3 ägg
  • 4,5 dl socker
  • 2,75 dl mjölk
  • 150 gram smör
  • 4,5 dl glutenfri mjölmix
  • 3 tsk bakpulver
  • 2,5 - 3 msk kakao
  • 1,5 msk vaniljsocker

Glasyr

  • Florsocker
  • Kakao
  • Kokos
  • Äggvita/vatten

Hur gör man?

Kakan

  1. Vispa ägg och socker pösigt
  2. Koka upp smöret och mjölk, häll sen över vispet
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör sen ner i smeten

4 Grädda kakan i 175-200 grader i långpanna

5 Grädda tills ytan ser fin o färdig ut

Glasyr

Blanda florsocker med äggvita eller vatten till lagom konsistens. Om önskas, blanda ner kakao i smeten efter smak. Bred ut glasyren över kakan (när kakan är sval). Strö över kokos.

Populära recept

Se alla