Kardemummakaka

Du behöver

  • 7 dl mjöl
  • 4 dl socker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 5,5 tsk bakpulver
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 3 dl havremjölk eller lactosfrimjölk(beror på vilken allergi du har)

Havre smet

  • 50 g mjölkfritt smör
  • 2,5 dl havregryn
  • 1,5 dl socker
  • 4-6 tsk kardemumma

Hur gör man?

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör till kakan. Blanda de torra varorna i en skål, häll i smör och mjölk, blanda väl.

Smöra och bröa en form (stor som en halv långpanna tex gratängform). Häll i smeten.

Smält smör till havre smeten. Blanda i havregryn, socker och kardemumma.

Klicka ut blandningen över kakan.

Grädda 25 min stäng sedan av ugnen och låt kakan stå ca 10 min till.

Låt den svalna och skär sedan rutor av kakan.

Populära recept

Se alla